Com a resultat, el país es va obrir

 Per Alankrita Taneja, MBBS


A principis d'abril de 2021, em van retirar d'una rotació electiva per cobrir les UCI mèdiques a causa d'un augment del nombre de casos de COVID-19 a Michigan.


Durant un d'aquells dies amb trucades durant la nit, em vaig adonar d'algunes trucades perdudes des de casa a l'Índia. Vaig poder enviar missatges de text a la meva família amb freqüència i em van informar que el meu estimat avi havia tingut febre i tos d'alt grau.


Uns calfreds freds van recórrer la meva columna vertebral mentre pensava en el pitjor dels casos. Tenia gairebé 90 anys i amb prou feines havia sortit de casa seva en més d'un any des de la pandèmia.


A principis d'aquest any hi va haver un llarg silenci en els casos de COVID-19 a l'Índia, que va fer que els epidemiòlegs dubtin si el país havia escapat d'alguna manera de la devastació de la pandèmia.

Read more

http://byrl.me/W9UoL5Y
http://byrl.me/0bPTpzf
http://byrl.me/VZ1kcBA
http://byrl.me/ODBRQkU
http://byrl.me/F8akbEh
http://byrl.me/JeC7MOh

Hi ha hagut teories sobre les persones a l'Índia que tenen una possible immunitat primerenca del ramat malgrat una baixa taxa de vacunació. Com a resultat, el país es va obrir, especialment Nova Delhi, la capital i una de les ciutats més poblades del país, i la meva ciutat natal.


El meu avi va rebre la primera dosi de Covaxin, que és la vacuna COVID-19 nativa de l'Índia. Fa poc va reprendre les seves passejades matinals prèvies a la pandèmia al parc i es va mostrar molt feliç de poder tornar a gaudir de la seva activitat preferida.


Malauradament, també va ser la decisió de la qual més va començar a lamentar-se.


En els dies següents, el seu estat va empitjorar. Els meus pares i el meu oncle van intervenir per ajudar-lo amb les tasques domèstiques, proves mèdiques i medicaments, amb totes les precaucions, inclòs portar EPI.


Quan el meu avi es va fer la prova de COVID-19, es va trobar que era negatiu per PCR. A continuació, es va sotmetre a una TC d'alta resolució del seu pit a causa d'una alta taxa de falsos negatius de PCR COVID-19 a Nova Delhi.

Read more

http://byrl.me/fyl8uIn
http://byrl.me/t8Il85F
http://byrl.me/GYsIoZ0
http://byrl.me/sI4qN3h
http://byrl.me/pAhrCmY
http://byrl.me/iTMHC1z

Segons una puntuació anomenada CORADS, es va trobar que tenia una sospita molt alta de COVID-19. També va rebre anàlisis de sang que van revelar indicis de lesió hepàtica i renal.


Vam decidir ingressar-lo per a líquids i control. A causa d'una prova PCR de COVID-19 negativa, va poder obtenir un llit d'UCI en un hospital designat no COVID-19 del seu barri. No obstant això, se li va tornar a fer la prova mentre estava ingressat i aquesta vegada va donar positiu.


Curiosament, vaig buscar a Google el nombre de casos de COVID-19 a l'Índia i em va sorprendre veure una línia recta vertical gairebé perfecta que representava la segona onada de la pandèmia de l'Índia.


Em va sorprendre perquè no s'assemblava en res al que havia vist durant tot l'any amb la pandèmia. També em va sorprendre veure que no molta gent tenia por d'això, ni els metges amb qui treballo, ni MedTwitter en aquell moment, ni tan sols els mitjans de comunicació.


Després del resultat positiu de la prova del meu avi, se li va demanar que trobés un llit en un hospital designat per COVID-19. Va ser llavors quan vaig començar a veure com el sistema sanitari de Nova Delhi començava a col·lapsar-se. Van passar els dies i no vam poder aconseguir-li un llit d'hospital.

Read more

http://byrl.me/LoSxbXG
http://byrl.me/EDuZCE2
http://byrl.me/4MCge8r
http://byrl.me/uG8QLQX
http://byrl.me/QAHMZEF
http://byrl.me/lQm9mig

Els metges li van receptar remdesivir i van destacar que podria salvar-li la vida. Malauradament, estava esgotat a Nova Delhi. El meu cosí, que no és un professional mèdic, va aconseguir una ampolla de 20.000 rupies índies del mercat negre, que tenia alguns errors gramaticals importants a l'apèndix que ens van fer adonar que era una versió falsificada.


Vaig seguir demanant a la meva família que portés el mòbil del meu avi a la seva habitació perquè no estigués tan sol en aquest moment crític. Malauradament, segons el personal de l'hospital, no es va permetre agafar les seves pertinences. Poc després del seu ingrés, va ser intubat i col·locat en un ventilador.


Em va molestar que ningú ni tan sols es prengui el temps per preguntar sobre l'estat del seu codi. A més, com que era un pacient amb COVID positiu a l'aire i precaucions de contacte en un hospital no COVID, va ser inevitablement aïllat i ignorat pel personal.


Quan el van intubar, el meu cor es va enfonsar. Vaig tenir una terrible sensació a les entranyes que potser mai no podria tornar a parlar amb ell.

Read more

http://byrl.me/l4eqViZ
http://byrl.me/ygS48Gp
http://byrl.me/25hw1GT
http://byrl.me/pZT8yi7
http://byrl.me/57SsmTL

Al cap de pocs dies, va patir una aturada cardiorespiratòria i li van fer reanimació cardiopulmonar durant uns minuts abans de ser declarat mort.


Recordo que em vaig unir als seus últims ritus a Zoom aquell matí just abans de les rondes matinals. Normalment fem la volta a les 08:30, però aquell dia en concret, la nostra assistència a les 09:00 va decidir per altres motius. En aquell moment, em vaig preguntar si era una intervenció divina.


Mentre ploràvem la mort del meu avi, tant els meus pares com el meu oncle i la meva tieta, tots vacunats contra la COVID-19 amb almenys la primera dosi, van començar a tenir febre d'alt grau.


De sobte com un incendi forestal, gairebé tots els que coneixia a Nova Delhi, amics i familiars, van començar a contagiar-se.


La corba es va anar fent més pronunciada. Tots són un còctel de doxiciclina, azitromicina, vitamina C, ivermectina, Fabiflu, etc. Es van donar esteroides a tots els pacients malgrat la seva saturació d'oxigen, la gravetat de la malaltia o les comorbiditats.


El desivir de fre i el plasma de recuperació no estaven fàcilment disponibles, però es consideraven teràpies màgiques que salvaven vides, cosa que va provocar el desenvolupament d'un gran mercat negre per a ells.

Comments