Спомням си, че се присъединих към последните му обреди в

 От Аланкрита Танеджа, MBBS


В началото на април 2021 г. бях изтеглен от избираема ротация, за да покрия медицински отделения за интензивно лечение поради увеличаване на броя на случаите на COVID-19 в Мичиган.


През един от онези дни с обаждания през нощта забелязах някои пропуснати телефонни обаждания от дома в Индия. Успях да изпращам съобщения на семейството си често и бях информиран, че скъпият ми дядо е развил висока температура и кашлица.


Студени тръпки пробягаха по гърба ми, докато си мислех за най-лошия сценарий. Той беше почти на 90 години и почти не беше напускал дома си за повече от година след удара на пандемията.


В началото на тази година имаше дълго мълчание за случаите на COVID-19 в Индия, което накара епидемиолозите да се съмняват дали страната по някакъв начин е избягала от опустошението на пандемията.

Read more

http://trishadehradun.in/
http://akankshagurgaon.in/
http://callgirlsinharidwar.com/
http://callgirlsinpunee.in/
https://muskangirlsdwarka.in/
http://callgirlsmanali.com/

Има теории за хората в Индия, които имат възможен ранен стаден имунитет въпреки ниския процент на ваксинация. В резултат на това страната се отвори, особено Ню Делхи, столицата и един от най-гъсто населените градове в страната - и моят роден град.


Дядо ми получи първата доза Covaxin, която е местната ваксина срещу COVID-19 в Индия. Наскоро той поднови сутрешните си разходки преди пандемията в парка и беше много щастлив, че най-накрая отново може да се наслади на любимото си занимание.


За съжаление, това беше и решението, за което започна да съжалява най-много.


През следващите няколко дни състоянието му се влоши. Родителите ми и чичо ми скочиха, за да му помогнат с домакинските задължения, медицинските изследвания и лекарствата, с пълни предпазни мерки, включително носенето на ЛПС.


Когато дядо ми беше тестван за COVID-19, беше установено, че е отрицателен чрез PCR. След това той се подложи на компютърна томография с висока разделителна способност на гръдния му кош поради висок процент фалшиво отрицателни резултати от PCR на COVID-19 в Ню Делхи.

Read more

https://escortsindwarkaa.in/
http://rishikeshgirls.in/
http://shipranoida.in/
https://callgirlsandheri.in/
https://girlsingurgaon.in/
https://girlsinindirapuram.com/

Въз основа на резултат, наречен CORADS, беше установено, че той има много голямо подозрение за COVID-19. Той също така получи кръвни изследвания, които разкриха доказателства за увреждане на черния дроб и бъбреците.


Решихме да го приемем за течности и наблюдение. Поради отрицателен PCR тест за COVID-19, той успя да получи легло в интензивно отделение в болница, която не е определена за COVID-19 в неговия квартал. Въпреки това, той беше тестван отново, докато беше в стационар и този път беше положителен.


Любопитно потърсих в Гугъл броя на случаите на COVID-19 в Индия и бях шокиран да видя почти перфектна вертикална права линия, представяща втората вълна на пандемията в Индия.


Бях шокиран, защото не беше нищо подобно на това, което бях виждал през цялата година с пандемията. Също така бях шокиран да видя, че не много хора се страхуваха от това - нито лекарите, с които работя, нито MedTwitter по това време, нито дори медиите.


След положителния резултат от теста на дядо ми, той беше помолен да намери легло в определена болница за COVID-19. Тогава започнах да наблюдавам как здравната система в Ню Делхи започва да се срива. Минаха дни и не можехме да му осигурим болнично легло.

Read more

http://mumbaimodels.org/
https://callgirlgurgaon.in/
https://callgirlrishikesh.in/
https://callgirlharidwar.in/
https://callgirlujjain.in/
https://callgirlsaket.in/

Лекарите му предписаха ремдесивир и подчертаха, че може да спаси живота му. За съжаление не беше на склад в Ню Делхи. Братовчед ми, който не е медицински специалист, получи бутилка от 20 000 индийски рупии от черния пазар, която имаше някои големи граматически грешки в приложението, които ни накараха да разберем, че е фалшива версия.


Непрекъснато молех семейството ми да вземе мобилния телефон на дядо ми в стаята му, за да не е толкова сам в този критичен момент. За съжаление, според персонала на болницата, вещите му не са били допуснати да бъдат взети. Малко след постъпване той е интубиран и поставен на апарат за вентилация.


Бях разстроен, че никой дори не отдели време да се поинтересува за състоянието на кода му. Освен това, тъй като той беше COVID-позитивен пациент в ефир и предпазни мерки при контакт в болница без COVID, той неизбежно беше изолиран и игнориран от персонала.


Когато го интубираха, сърцето ми се сви. Имах ужасно чувство в червата си, че може би никога повече няма да мога да говоря с него.

Read more

https://singledate.in/
https://callgirlmussooriee.in/
https://callgirlharidwarr.in/
http://www.callgirlsudaipur.in/
https://callgirlsodala.in/

В рамките на няколко дни той изпадна в сърдечно-белодробен арест и получи CPR за няколко минути, преди да бъде обявен за мъртъв.


Спомням си, че се присъединих към последните му обреди в Zoom онази сутрин точно преди сутрешните кръгове. Обикновено обикаляме в 08:30, но в този конкретен ден нашето присъствие в 09:00 се реши по други причини. В този момент се зачудих дали това е божествена намеса.


Докато скърбихме за смъртта на дядо ми, и родителите ми, и чичо ми, и леля ми - всички ваксинирани срещу COVID-19 поне с първата доза - започнаха да развиват високостепенна треска.


Внезапно като горски пожар почти всички, които познавах в Ню Делхи, приятели и семейство, започнаха да се заразяват.


Кривата ставаше все по-стръмна. Всички те са коктейл от доксициклин, азитромицин, витамин С, ивермектин, фабифлу и др. Стероиди бяха дадени на всички пациенти, въпреки тяхната сатурация с кислород, тежест на заболяването или съпътстващи заболявания.


Спирачният дезивир и възстановителната плазма не бяха лесно достъпни, но се смятаха за магически животоспасяващи терапии, което доведе до развитието на голям черен пазар за тях.

Comments